24/12/19

Dva novogodišnja koncerta sa čuvenim Igudesmanom

Beogradska filharmonija i čuveni violinista Aleksej Igudesman, spremni su za najluđu svirku i dva novogodišnja koncerta koji će se održati 26. i 27. decembra na Kolarcu (20č). Svetska premijera programa „Betoven i još po nešto“ predstavlja urnebesnu parodiju na stvaralaštvo čuvenog kompozitora i priliku da se publika zabavi ali i uživa u čuvenim numerama na drugačiji način.

Superstar muzičke komedije, Aleksej Igudesman, stari je prijatelj Beogradske filharmonije. Violinista će i dirigovati orkestrom, a ovoga puta predstavlja specijalnu gošću, famoznu Kler Vels koja će pevati i pokazati muzičke vratolomije na violini i klaviru.

Srećnici koji su na vreme kupili kartu za najveselije koncerte Beogradske filharmonije, između ostalog će čuti Igudesmanovu verziju čuvene Pete simfonije i kako će najpoznatiji motiv u istoriji muzike dobiti svoju fank, latino ili sving varijantu. Publika će čuti smešne verzije „Mesečeve sonate“ i „Za Elizu“, dok će uz Devetu simfoniju otići na put oko sveta i različite predele koji će joj pridodati samba, salsa, keltski, romski, bolivudski, rokerski ili fank prizvuk.

“Još po nešto” iz programa odnosi se, između ostalog, na “Fantaziju Šerloka Holmsa”, muziku iz kultnih “Petparačkih priča”, pa čak i “Boratovu svitu” u kojoj će se orkestar pretvoriti u hor i cela publika je pozvana da peva.

Najveseliji nastupi filharmonijskog orkestra tradicionalno oduševljavaju publiku i privlače veliku pažnju, pa su ulaznice davno rasprodate. Međutim, sto karata za stajanje će biti u prodaji za oba koncerta sat vremena uoči nastupa, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.