Beogradska filharmonija pozvala je ovog proleća sve đake od I do IV razreda osnovne škole da napišu sastav dužine do sto reči na temu „Šta je to Filharmonija?”. Konkurs je bio otvoren 1. aprila na Dan smeha, radovi su pristizali sve do 13. juna, baš na dan kada je završena školske godine, a sada je objavljen i spisak imena petsto malih autora i autorki koji su osvojili nagrade.

Iz 48 gradova širom Srbije, kao i iz Crne Gore, pristigli su odgovori na naizgled sasvim jednostavno pitanje: „Šta je to Filharmonija?“ Više stotina radova koji su zatrpali filharmonijsko poštansko sanduče pokazali su svu iskrenost, šarmantnost, neposrednost i duhovitost dečjih mudrih misli.

Žirijem je predsedavala književnica Ivana Dimić, ovogodišnja dobitnica NIN-ove nagrade, kojoj su pomogli direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, članice produkcije Danica Maksimović, Asja Radonjić i Jelena Milašinović, kao i filharmoničarke Slavica Perić i Tamara Marinković Tomić. Među autorkama i autorima nagrađenih radova nalaze se osnovci iz cele zemlje, od Bajmoka do Prilužja, od Jadranske Lešnice do Velikog Izvora u Halovu.

Spisak dobitnika možete pogledati OVDE.

Svi nagrađeni mališani na poklon su dobiti filharmonijski ranac u kojem se, između ostalih poklona, nalazi Moj prvi CD klasične muzike, u izvođenju i produkciji Beogradske filharmonije.

 

Galerija fotografija

 

Sve informacije na edukacija@bgf.co.rs.