27/09/22

Najčuveniji proizvođač klavira, kompanija Steinway & Sons nastavlјa sa revolucionarnim razvojem ovog instrumenta predstavlјanjem novog Spirio | r,  najbolјeg svetskog klavirskog sistema visoke rezolucije za snimanje i reprodukciju izvođenja uživo. Najekskluzivniji instrument današnjice predstavlja do sada neviđeni spoj umetnosti, veštine i tehnologije. Spirio | r je moćni alat koji pruža pijanistima nove mogućnosti umetničkog izraza, uz koji mogu da pristupe, dele i dožive izvođenje kompozicija u visokoj rezoluciji – upotpunjujući povezanost i prisnost sa volјenim Steinway instrumentom.

Brend STEINWAY & SONS, nenadmašan je po svojoj izuzetnosti, ali uz najnoviji model klavira Spirio | r, doseže neslućene kreativne mogućnosti – uživo prenos izvođenja iz celog sveta u visokoj rezoluciji koji će uskoro biti dostupan, zatim istovremeno snimanje interpretacije pijanista i reprodukcije na samom instrumentu. Na ovom klaviru, mogu se takođe slušati istorijska izvođenja najvećih pijanista u istančanoj tehničkoj obradi visokog kvaliteta uz stvarno pomeranje dirki.

Steinway je 2015. godine lansirao Spirio, klavir visoke rezolucije i remek delo tehnologije koje, povezivanjem na Ipad uređaj, omogućava slušaocima pristup ogromnoj bazi kompozicija, koje se gotovo ne razlikuju od izvođenja uživo. To uklјučuje i muziku i video zapise Steinway umetnika, Steinway besmrtnih, poput Djuka Elingtona, Glena Gulda, Artura Rubinštajna i Arta Tejtuma. Katalog kompozicija koji je dostupan putem aplikacije Spirio se svakog meseca proširuje automatskim ažuriranjem preko Clouda.

Godine 2019, Steinway je predstavio najnoviju reč Spirio tehnologije i inovacije – Spirio | r. Pored toga što dobijaju pristup kompozicijama u Spirio bazi koja se stalno obogaćuje, pijanisti sada mogu da snimaju, uređuju, reprodukuju, pretražuju i čuvaju svoje nastupe u Steinway patentiranom formatu visoke rezolucije – model Steinway Spirio | r snima i isporučuje najverniju verziju živog nastupa ikada postignutog na Steinway klaviru.

Zahvaljujući viziji Ivana Tasovca, nekadašnjeg direktora Beogradske filharmonije, ostvarena je njegova želja da ova institucija bude prva u regionu koja će, posedovanjem ovog instrumenta, utvrditi poziciju lidera u inovacijama. Njemu u čast, klavir Steinway Spirio | r, čiji je vlasnik Beogradska filharmonija, nosi njegov potpis koji je fabrika Steinway, prema specijalnom zahtevu, izradila u njegovu čast.

Za više detalјa i video demonstracije Spirio | r tehnologije, posetite stranicu steinway.com/spirio-r.