Languages

Dečji koncerti

U nameri da negujemo svoju koncertnu publiku još od najranijeg uzrasta, dva puta godišnje organizujemo koncerte za decu.

Dečji programi sadrže elemente pravog simfonijskog koncerta, sa velikim orkestrom na sceni, dirigentom i standardnim simfonijskim programom, a da bi mališani u svet klasične muzike ušli na njima prilagođen način tu je i glumac narator. Kostimi, ilustracije, predstavlјanje instrumenata, igra, samo su neki od načina kojima nastojimo da decu upoznamo sa simfonijskom muzikom.

Oktobar je rezervisan za predškolski uzrast, a u martu su programi namenjeni učenicima nižih razreda osnovne škole. Ovo su najveseliji periodi naše koncertne sezone, kada za deset dana kroz salu Beogradske filharmonije prođe više od 2000 dece.

U nekoliko prethodnih sezona sa velikim uspehom za decu smo svirali Vivaldijeva Četiri godišnja doba,  muziku iz filma Hari Poter, Dž. Vilijamsa, priču Peća i vuk, Sergeja Prokofjeva, Karneval životinja, Kamija Sen Sansa, Čarobnjakov učenik, Pola Dikaa, Priču o Babaru, F. Pulanka, simfonijsku bajku Krcko oraščić, P. I. Čajkovskog…

Koncerti se realizuju radnim danima, u prepodnevnim terminima u saradnji sa predškolskim ustanovama i školama, a za sve informacije i prijave možete nas kontaktirati putem mejla karte@bgf.rs.

Aktuelne koncerte možete pogledati OVDE.