Predstavlјamo novu koncertnu sezonu 2017/18, koja nosi naziv „Pet elemenata“ i sastoji se od 25 koncerata raspoređenih u pet tematskih ciklusa: Zemlјa, Vazduh, Vatra, Voda i Peti.
 
U novoj koncertnoj sezoni otkrivaćemo na koji način su elementi koji objašnjavaju strukturu u prirodi pretočeni u zvuk: kako muzikom zemlјa može da se zagrli, vazduh da se čuje, vatra da se prizove, voda da protiče partiturama… A kada se ova četiri osnovna elementa dovedu u harmoniju, nastaje i onaj peti – nevidljivi element koji prožima univerzum. Neretko je peti element bio u fokusu umetnika, a u sezoni 2017/18 Beogradske filharmonije dato mu je još jedno tumačenje, kroz muzičke ideje šefa-dirigenta, Gabrijela Felca.
 
Pored Felca i Danijela Rajskina, stalnog gostujućeg dirigenta od sezone 2017/18, publika će slušati naš orkestar u rukama dobro poznatih dirigenata kao što su Fabris Bolon, Kristijan Mandeal, Uroš Lajovic, Hauard Grifits, Mihail Jurovski, Eiđi Oue, Hans Graf i Džon Ekslrod.

Beogradska filharmonija nastavlјa sa predstavlјanjem gostujućih umetnika. Pored istaknutih kao što su Sergej Babajan, klavir; Radovan Vlatković, horna; Antje Vajthas, violina; predstavlјamo i umetnike mlađe generacije – Narek Haknazarjan, violončelo; Aleksandar Gavrilјuk, klavir; David Gerije, truba i horna; kao i laureate čuvenih takmičenja – Simone Rubino, perkusije, Lukaš Genijušas i Jol Eum Son, klavir.
 
Na zadovolјstvo publike, ponovo ćemo imati priliku da čujemo zvezde klasične muzičke scene, violinistu Vadima Gluzmana i harfistu Gzavijea de Mestra, koji su ostavili jak utisak u prethodnim sezonama.
 
Značajan segment nove koncertne sezone čine mladi, a istaknuti srpski umetnici kao što su violinista Robert Lakatoš, i vokalne umetnice Višnja Popov i Evgenija Jeremić. Posebno smo ponosni kada se naši filharmoničari predstavlјaju kao solisti, a u novoj sezoni tu priliku će imati oboistkinja Sanja Romić, hornista Nikola Ćirić, kontrabasista Filip Savić, violinistkinja Tijana Milošević, violončelisti Nemanja Stanković i Aleksandar Latković. Pored ovog, publika će ponovo imati priliku da orkestar Filharmonije čuje uz vokalno pojačanje, zajedno sa Akademskim horom Collegium musicum.
 
Nadamo se da ćete uživati u “Pet elemenata” Beogradske filharmonije i razmišlјati o pitanjima koja nam kroz muziku postavlјa šef-dirigent Gabrijel Felc:
 
Zar svima nama nije potrebna veća svest o tome kako da još više zaštitimo ovu planetu za buduće generacije, da očuvamo i poštujemo lepotu prirode? Zar ne bi trebalo da se „utemeljeni“ suprostavimo digitalnom dobu neprekidne onlajn dostupnosti – sa svesnom percepcijom osećanja i vremena? Ja bih se lično, bez umetnosti te „hrane za dušu“, bez onog čarobnog trenutka u kome ljudi predano i od srca nešto pružaju drugim ljudima – osećao u potpunosti „bez korena“.
 
Kompletan repertoar možete pogledati OVDE.
 
Pogledajte plakat nove sezone.
 
Uslovi prodaje:
 

 
NAJNOVIJA VEST:
Za samo četiri nedelje kompletno je rasprodata nova koncertna sezona Beogradske filharmonije 17/18 pod nazivom „Pet elemenata“.
 
Za više informacija kontaktirajte Beogradsku filharmoniju:
Biletarnica, tel: 011 2630 744, e-pošta: karte@bgf.rs.