24/12/19

Два новогодишња концерта са чувеним Игудесманом

Београдска филхармонија и чувени виолиниста Алексеј Игудесман, спремни су за најлуђу свирку и два новогодишња концерта који ће се одржати 26. и 27. децембра на Коларцу (20ч). Светска премијера програма „Бетовен и још по нешто“ представља урнебесну пародију на стваралаштво чувеног композитора и прилику да се публика забави али и ужива у чувеним нумерама на другачији начин.

Суперстар музичке комедије, Алексеј Игудесман, стари је пријатељ Београдске филхармоније. Виолиниста ће и дириговати оркестром, а овога пута представља специјалну гошћу, фамозну Клер Велс која ће певати и показати музичке вратоломије на виолини и клавиру.

Срећници који су на време купили карту за највеселије концерте Београдске филхармоније, између осталог ће чути Игудесманову верзију чувене Пете симфоније и како ће најпознатији мотив у историји музике добити своју фанк, латино или свинг варијанту. Публика ће чути смешне верзије „Месечеве сонате“ и „За Елизу“, док ће уз Девету симфонију отићи на пут око света и различите пределе који ће јој придодати самба, салса, келтски, ромски, боливудски, рокерски или фанк призвук.

“Још по нешто” из програма односи се, између осталог, на “Фантазију Шерлока Холмса”, музику из култних “Петпарачких прича”, па чак и “Боратову свиту” у којој ће се оркестар претворити у хор и цела публика је позвана да пева.

Највеселији наступи филхармонијског оркестра традиционално одушевљавају публику и привлаче велику пажњу, па су улазнице давно распродате. Међутим, сто карата за стајање ће бити у продаји за оба концерта сат времена уочи наступа, односно од 19 часова на благајни Коларца.