Predstavljamo vam novu sezonu Beogradske filharmonije 2016/17, pod sloganom Samo muzika – jer doživlјaj nema cenu.  Bar-kod koji je pred vama označava proizvod Beogradske filharmonije koji ima svoju dodatnu vrednost – doživljaj! On označava jedinstvenost, autentičnost i posebnost svakog od 25 koncerata u sezoni.

Programski kurs 2016/2017 predstavlјa balans između dela standardnog koncertnog repertoara u kombinaciji sa savremenim trendovima. Svaki pojedinačni koncert obrađuje određenu temu i u skladu je sa porukom koju nosi čitav ciklus – Za zalјublјene, Za početnike, Za znalce, Za avanturiste i Za megalomane.

Ciklus Za zalјublјene predstavlјa neke od najlepših lјubavnih priča o Romeu i Juliji, Dafnisu i Kloe, Pepelјugi i Karmen. Početnici će odškrinuti vrata simfonijske muzike kroz kapitalna simfonijska ostvarenja Betovena, Bramsa, Mocarta i Šostakoviča. Nakon monumentalnih ostvarenja koja su dominirala prethodnom sezonom, ovogodišnji Megalomani će uživati u delima sa većim brojem solista na sceni: četiri horne, dva klavira, ansambli limenih i drvenih duvača i klavirski trio. Ciklus Za znalce donosi prave poslastice za iskusne slušaoce: velike simfonije Bruknera i Malera, kao i premijerna izvođenja u našoj sredini. Konačno, ciklus namenjen muzičkim avanturistima će, kao i obično, doneti najviše novina – muziku inspirisanu nekadašnjim i savremenim super herojima Vilijamom Telom i Supermenom, i do sada neizveden violinski koncert srpskog kompozitora i nekadašnjeg koncertmajstora Beogradske filharmonije Petra Stojanovića.

Filharmonijski bar-kod ukazuje i na pet sasvim novih proizvoda koji će obogatiti srpsku muziku – pet premijera koje je poručila Beogradska filharmonija domaćim kompozitorima, u želјi da doprinese razvoju savremene srpske muzike. Srpski kompozitori različitih generacija i stilskih opredelјenja specijalno pišu pet kompozicija na teme pet ciklusa. Tako će svaki koncertni ciklus biti otvoren kompozicijama Aleksandre Vrebalov (Za zalјublјene), Anje Đorđević (Za avanturiste), Vuka Kulenovića (Za megalomane), Zorana Erića (Za znalce) i Draška Adžića (Za početnike).

Osim toga, zadržavamo visok nivo kvaliteta gostujućih umetnika. Tako ćete ponovo biti u prilici da uživate u dobro poznatim gostujućim dirigentima, koji su već omilјeni i kod muzičara i kod publike: Mihail Jurovski, Danijel Rajskin, Fabris Bolon, Gabrijel Felc, Hauard Grifits, Eiđi Oue, Uroš Lajovic i Vladimir Kulenović, ali i nekoliko novih imena, među kojima se ističu Zoltan Kočiš i Džon Akselrod. Sa nama će ponovo nastupiti i kontroverzni pijanista Fazil Saj, a među zvezdama izdvajamo i violončelistu Đovanija Solimu. Osim violinskih virtuoza mlađe i srednje generacije Akiko Suvanai, Kolјe Blahera i Itamara Zormana, našoj publici će se prvi put predstaviti jedan od najbolјih svetskih hornista Štefan Dor, zatim mladi violončelisti, laureati takmičenja Čajkovski 2015. Andrej Jonica i Aleksandar Ram, ali i neke od legendi klasične muzike – violončelistkinja Natalija Gutman i pijanista Stefan Kovačević. Pored toga, već tradicionalno, sa našim orkestrom će kao solisti nastupiti i neki od najizuzetnijih domaćih muzičara, među kojima su ove sezone mecosopran Milijana Nikolić i klavirski LP duo, kao i muzičari Beogradske filharmonije: Mirjana Nešković, Boris Brezovac, Bojan Pešić, Mihailo Samoran, Nikola Ćirić i Sava Đurić.

Naš bar-kod, svojim muzičkim linijama vodi vas i u digitalni svet, u kojem možete pronaći filharmonijsku koncertnu sezonu pre nego što je stvarno doživite. Ne zaboravimo, osećaj da nas muzika štiti dva sata petkom uveče kroz zadivljujuću energiju naših muzičara, definitivno smatramo doživljajem koji nema cenu.

Kompletan repertoar možete pogledati OVDE.

Pogledajte plakat nove sezone.

Uslovi prodaje:

uslovi za sajt

Pretplatu za predstojeću sezonu možete kupiti na biletarnici Beogradske filharmonije, Studentski trg 11, radnim danima od 10-16 časova i dva sata pred koncerte u organizaciji Beogradske filharmonije. Postoji mogućnost plaćanja u više rata kreditnim karticama Banke Inteza i čekovima građana. Kupovina je moguća i preko onlajn sistema za prodaju ulaznica.

Za više informacija kontaktirajte Beogradsku filharmoniju:
Biletarnica, tel: 011 2630 744, e-pošta: karte@bgf.rs