Languages

U sklopu projekata edukacije, Beogradska filharmonija ulaže u mlade buduće profesionalce kroz realizaciju orkestarske akademije Filhademija. Za najbolјe studente i diplomirane muzičare Srbije i regiona, Filhademija predstavlјa jedinstvenu priliku da se profesionalno usavršavaju uz svoje mentore, muzičare Beogradske filharmonije, i steknu praksu orkestarskog muziciranja, kao i sertifikat o pohađanju Filhademije.

Mladi muzičari aktivno učestvuju u radnom procesu i završnom koncertu koji predvodi jedan od renomiranih svetskih dirigenata koji nastupaju u okviru redovne koncertne sezone Beogradske filharmonije. Repertoar se bira sa namerom da se obrade mnoge specifičnosti orkestarskog muziciranja, koji polaznici Filhademije, rame uz rame sa kolegama iz Beogradske filharmonije, kasnije pripremaju i izvode na završnom koncertu.

Od prijavlјenih kandidata se putem audicija biraju oni najbolјi koji postaju polaznici Filhademije. Nakon odvojenih sekcijskih proba sa mentorima, slede zajedničke orkestarske probe u pripremi završnog koncerta.

Share on FacebookTweet about this on Twitter

U programu Filhademije imaju pravo da aktivno učestvuju svi zainteresovani studenti i diplomirani muzičari do 27. godine starosti, a koji sviraju sledeće instrumente:
 

  • Violina, viola, violončelo, kontrabas;
  • Oboa, flauta, klarinet, fagot, horna, truba, trombon, tuba, udaralјke, harfa

 
Nakon uspešnog pilot projekta, koji je realizovan u novembru 2016. godine, druga Filhademija biće održana od 20. novembra do 1. decembra 2017. godine.
 
Popunjeni formular, koji možete preuzeti OVDE pošalјite putem imejla filhademija@bgf.co.rs, najkasnije do 9. juna 2017. godine, ili poštom na adresu: Beogradska filharmonija, Studentski trg 11, 11 000 Beograd, sa napomenom Za Filhademiju.

Share on FacebookTweet about this on Twitter

  • Sledeći koncert