Languages

U sklopu projekata edukacije, Beogradska filharmonija ulaže u mlade buduće profesionalce kroz Orkestarsku akademiju – Filhademiju. Za najbolјe studente i diplomirane muzičare Srbije i regiona, ovo je vid profesionalnog usavršavanja uz mentore, muzičare Beogradske filharmonije, uz koje se stiče dragocena praksa orkestarskog muziciranja. Nakon završene Orkestarske akademije, polaznici će dobiti sertifikat o učešću.

Mladi muzičari aktivno učestvuju u radnom procesu i završnom koncertu koji predvodi jedan od renomiranih dirigenata koji nastupa u okviru redovne koncertne sezone Beogradske filharmonije. Repertoar se bira sa namerom da se obrade specifičnosti orkestarskog muziciranja, koje će polaznici Filhademije pripremati i izvoditi sa kolegama iz Beogradske filharmonije za završni koncert.

Orkestarska akademija – Filhademija 3, organizuje se od 19. do 30. novembra 2018. godine. Pravo učešća imaju svi studenti i diplomirani muzičari do 27 godina starosti koji sviraju sledeće instrumente:

  • Violina, viola, violončelo, kontrabas;
  • Oboa, flauta, klarinet, fagot, horna, truba, trombon, tuba, udaralјke, harfa

 

Prijavljivanje

 

Popunjen formular potrebno je poslati na adresu filhademija@bgf.co.rs, najkasnije do 15. juna 2018. godine, ili poštom na adresu: Beogradska filharmonija, Studentski trg 11, 11 000 Beograd, sa napomenom Za Filhademiju.

Formular za prijavu možete preuzeti OVDE.

 

Audicije

 

Za nove polaznike:

26. i 27. jun u Sali Beogradska filharmonije. Raspored će biti naknadno objavljen.

Dosadašnji polaznici Filhademije oslobođeni su audicije. Nakon prijave, dobiće poziv za odvojene sekcijske probe sa mentorima.

Notni materijal za Filhademiju 3 može se preuzeti u nototeci Beogradske filharmonije.

 

Kalendar aktivnosti

 

19–23. novembar 2018. – odvojene sekcijske probe polaznika sa mentorima;

26–30. novembar 2018. – orkestarske probe polaznika Filhademije 3 zajedno sa muzičarima Beogradske filharmonije i dirigentom;

30. novembar 2018. – Završni koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

  • Sledeći koncert