08/07/21

Najčuveniji svetski dirigent Zubin Mehta stigao je u Beograd. Direktor Ivan Tasovac dočekao je slavnog maestra i velikog prijatelja Beogradske filharmonije sa kojom će održati Gala koncert 10. jula 2021. godine u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Zubin Mehta će održati pet proba sa orkestrom Beogradske filharmonije tokom kojih će pripremati „Pastoralnu simfoniju“ Ludviga van Betovena i Prvu simfoniju Johanesa Bramsa. Zadivljen kvalitetom orkestra sa kojim se susreće deseti put, maestro uvek ističe posebnost Filharmonije u kojoj svaki muzičar svira iz srca. Sva je prilika da će tako biti i ovaj put, budući da su dolasci maestra poseban događaj za svakog filharmoničara.

Malobrojni su orkestri koji imaju privilegiju da redovno sarađuju sa Zubinom Mehtom, a Beogradska filharmonija je jedan od njih. Koncert u subotu biće veliko slavlje muzičkog prijateljstva koje traje već 63 godine, budući da je slavni maestro imao svoj debi sa Beogradskom filharmonijom 1958. godine, što je bio jedan od njegovih prvih profesionalnih angažmana.