08/07/21

Најчувенији светски диригент Зубин Мехта стигао је у Београд. Директор Иван Тасовац дочекао је славног маестра и великог пријатеља Београдске филхармоније са којом ће одржати Гала концерт 10. јула 2021. године у Великој дворани Коларчеве задужбине.

Зубин Мехта ће одржати пет проба са оркестром Београдске филхармоније током којих ће припремати „Пасторалну симфонију“ Лудвига ван Бетовена и Прву симфонију Јоханеса Брамса. Задивљен квалитетом оркестра са којим се сусреће десети пут, маестро увек истиче посебност Филхармоније у којој сваки музичар свира из срца. Сва је прилика да ће тако бити и овај пут, будући да су доласци маестра посебан догађај за сваког филхармоничара.

Малобројни су оркестри који имају привилегију да редовно сарађују са Зубином Мехтом, а Београдска филхармонија је један од њих. Концерт у суботу биће велико славље музичког пријатељства које траје већ 63 године, будући да је славни маестро имао свој деби са Београдском филхармонијом 1958. године, што је био један од његових првих професионалних ангажмана.