02/06/16

Koncert Nemanje Radulovića i Beogradske filharmonije, pod nazivom „Predmoskovske večeri“, zakazan za 3. septembar na Kolarcu, rasprodat je za rekordnih pola sata! Zbog ogromnog interesovanja, odmah  je otvorena prodaja za dodatni termin 2. septembra u istoj sali, koji je takođe rasprodat!

Danijel Rajskin, čija će dirigentska palica predvoditi Nemanju i Filharmoniju, fasciniran je interesovanjem za ove koncerte, kao i za sezonu Beogradske filharmonije. Trenutno priprema pretposlednji koncert sa orkestrom za tekuću sezonu, a videvši gužvu na blagajni i dugački red koji se formirao do Vasine ulice, oduševlјeno se obratio publici.

„Fasciniran sam ovolikim interesovanjem koje imate za kulturu i klasičnu muziku. Tako nešto nije uobičajena slika koja se može videti u svetu, redovi postoje samo ispred luksuznih radnji“, našalio se Rajskin i dodao: „Beogradska filharmonija je skoro jedini orkestar koji može da se pohvali ogromnom popularnošću i sjajnom publikom. Zato rado gostujem ovde i jedva čekam da vas u septembru sve vidim na Kolarcu!“

Ulaznice za koncert 3. septembra rasprodate su u rekordnom roku zato što je veliki broj korisnika došao do svojih mesta putem onlajn sistema. Budući da su mnogobrojni ostali uskraćeni za ulaznice hitno je otvoren još jedan koncert 2. septembra, koji je bio u prodaji isklјučivo na blagajni Filharmonije.

Septembarski koncerti su najava velikog gostovanja ovih muzičara u jednoj od najprestižnijih dvorana sveta, u Sali Čajkovski u Moskvi, 6. septembra.  Na programu su „Fantazija na srpske teme“ Rimskog-Korsakova, Dvoržakova simfoniju br. 9, a Nemanja će uz orkestar interpretirati violinski koncert Hačaturijana.