02/06/16

Концерт Немање Радуловића и Београдске филхармоније, под називом „Предмосковске вечери“, заказан за 3. септембар на Коларцу, распродат је за рекордних пола сата! Због огромног интересовања, одмах  је отворена продаја за додатни термин 2. септембра у истој сали, који је такође распродат!

Данијел Рајскин, чија ће диригентска палица предводити Немању и Филхармонију, фасциниран је интересовањем за ове концерте, као и за сезону Београдске филхармоније. Тренутно припрема претпоследњи концерт са оркестром за текућу сезону, а видевши гужву на благајни и дугачки ред који се формирао до Васине улице, одушевљено се обратио публици:

„Фасциниран сам оволиким интересовањем које имате за културу и класичну музику. Тако нешто није уобичајена слика која се може видети у свету, редови постоје само испред луксузних радњи“, нашалио се Рајскин и додао: „Београдска филхармонија је скоро једини оркестар који може да се похвали огромном популарношћу и сјајном публиком. Зато радо гостујем овде и једва чекам да вас у септембру све видим на Коларцу!“

Улазнице за концерт 3. септембра распродате су у рекордном року зато што је велики број корисника дошао до својих места путем онлајн система. Будући да су многобројни остали ускраћени за улазнице хитно је отворен још један концерт 2. септембра, који је био у продаји искључиво на благајни Филхармоније.

Септембарски концерти су најава великог гостовања ових музичара у једној од најпрестижнијих дворана света, у Сали Чајковски у Москви, 6. септембра.  На програму су „Фантазија на српске теме“ Римског-Корсакова, Дворжакова симфонију бр. 9, а Немања ће уз оркестар интерпретирати виолински концерт Хачатуријана.