15/05/17

Beogradska filharmonija poziva publiku da izabere kompozicije koje bi želela da čuje na najvećem koncertu klasične muzike na otvorenom u Srbiji, 25. juna 2017. godine.
 
Publika može da glasa na sajtu Beogradske filharmonije za numere sa liste od 25 kompozicija na linku www.bgf.rs/glasanje.
 
Kompozicije koje dobiju najviše glasova biće izvedene na besplatnom koncertu koji Filharmonija priređuje na mestu gde će se u budućnosti nalaziti nova zgrada, u novobeogradskom bloku 13, u blizini Palate Srbija, pod upravom šefa-dirigenta Gabrijela Felca.
 
Na listi kompozicija koje je ponudila Filharmonija nalaze se najpopularnije numere klasične muzike, od Bizeove Karmen, Ravelovog Bolera, valcera Štrausa i Šostakoviča, preko Mamba iz filma Priče sa zapadne strane i Imperijalnog marša iz  Ratova zvezda, do Konjovićeve Velike čočečke igre i Hristićeve Grlice.
 
Beogradska filharmonija poziva publiku iz svih krajeva Srbije, naročito porodice sa decom, svoje pretplatnike i sve one koji do sada nisu imali prilike da je čuju, na veliki koncertni piknik tokom kojeg će uživati u najlepšim numerama koje su sami izabrali.