15/05/17

Београдска филхармонија позива публику да изабере композиције које би желела да чује на највећем концерту класичне музике на отвореном у Србији, 25. јуна 2017. године.
 
Публика може да гласа на сајту Београдске филхармоније за нумере са листе од 25 композиција на линку www.bgf.rs/glasanje.
 
Композиције које добију највише гласова биће изведене на бесплатном концерту који Филхармонија приређује на месту где ће се у будућности налазити нова зграда, у новобеоградском блоку 13, у близини Палате Србија, под управом шефа-диригента Габријела Фелца.
 
На листи композиција које је понудила Филхармонија налазе се најпопуларније нумере класичне музике, од Бизеове Кармен, Равеловог Болера, валцера Штрауса и Шостаковича, преко Мамба из филма Приче са западне стране и Империјалног марша из  Ратова звезда, до Коњовићеве Велике чочечке игре и Христићеве Грлице.
 
Београдска филхармонија позива публику из свих крајева Србије, нарочито породице са децом, своје претплатнике и све оне који до сада нису имали прилике да је чују, на велики концертни пикник током којег ће уживати у најлепшим нумерама које су сами изабрали.