30/10/18

Nakon velike popularnosti dnevnih koncerata – „Muzičkih razgovora sa Gabrijelom Felcom“ u prošloj sezoni, Filharmonija je zakazala novih pet „randevua“ na kojima publika može još bliže da upozna šefa-dirigenta, a i muzičare iz orkestra. Prvi u nizu kratkih i neformalnih koncertnih susreta, zakazan je za sredu 31. oktobra u 14h u Sali Filharmonije, kada će Felc svirati i razgovarati sa flautistkinjom Snježanom Pavićević.

Šef-dirigent Gabrijel Felc, inače i diplomirani pijanista, šarmantni je „domaćin“ specijalnih dnevnih koncerata, a ove srede pratiće na klaviru koleginicu iz orkestra i voditi razgovor u kome će Snježa otkriti brojne pojedinosti svog specifičnog instrumenta – pikolo flaute. Pored toga što će moći da čuje njen raznoliki zvuk u delima Pulanka, Rahmanjinova i Galija, publika će imati priliku i da pita muzičare sve što je interesuje.

Muzički razgovori su nastali upravo kao inicijativa Gabrijela Felca da se na što prisniji i direktniji način poveže sa publikom koja će biti i na samoj bini oko izvođača. Pet malih koncerata nude odušak od dnevnih aktivnosti, a ako je suditi prema prošlogodišnjim iskustvima, publiku očekuje puno zabave, korisnih odgovora ali i čuvenih muzičkih viceva. Ulaz na ove koncerte je besplatan.