Languages

Snježana Pavićević, pikolo flauta

Snježana Pavićević je diplomirala i magistrirala flautu na beogradskoj Muzičkoj akademiji, u klasi prof. Miodraga Azanjca. Osim flaute završila je i master studije za pikolo flautu na Konzervatoriju Đuzepe Verdi u Milanu sa prof. Nikolom Macantijem.

 

 

Njen profesionalni angažman počeo je na mestu pikolo flaute u orkestru Narodnog pozorišta u Beogradu 1994. Od oktobra 2002. godine, pa do danas, stalni je član Beogradske filharmonije na mestu solo pikolo flaute. Osim stalnog angažmana u filharmoniji sarađuje i sa drugim orkestrima. Sarađivala je sa brojnim svetskim dirigentima kao što su Zubin Mehta, Mihail Jurovski, Tomas Sanderling, Muhai Tang, Kristof Penderecki, Hauard Grifits…

 

 

Kao student je osvojila brojne nagrade na domaćim i internacionalnim takmičenjima u kategorijama za flautu i kamernu muziku.

 

 

Pored orkestarskog angažmana aktivno nastupa solistički, i u raznim kamernim sastavima sa flautom, a odnedavno i sa pikolo flautom u cilju promocije ovog instrumenta na ovim prostorima. S tim ciljem pokrenula je i projekat “Piccolo vikend u Filharmoniji” koji okuplja sve đake i studente flaute, kao i mlade profesionalce koji žele da se bolje upoznaju sa pikolo flautom, unaprede svoje veštine i budu u toku sa svetskim tendencijama na temu pikolo flauta.

 

 

Osim koncertnih i edukativnih aktivnosti, snimala je za Radio Beograd, kao i za autorski CD australijskog kompozitora Alana Holija (izdavač Hammerings records iz Sidneja). U pripremi je i snimanje CD-a sa delima domaćih autora za pikolo flautu.

 

 

Član BGF od 2002.

 

 

Posebno sam ponosna na to što, uprkos svemu, i dalјe volim svoj posao i ne bih ga menjala, iako ga mnogi doživlјavaju kao hobi kojim se baviš iz lјubavi i pitaju me imam li neki ozbilјan posao od kojeg može da se živi.

 

 

Ja sam osoba koja se raduje životu – za mene zaista važi fraza da sreću čine male stvari. Veseli me svaki sunčan dan, iskren osmeh nekog dragog bića, neka dobra knjiga ili čaša lepog vina u dobrom društvu. Kupovinu ne podnosim, ali kafa uz ćaskanje sa nekom drugaricom, uvek može. Ni u kuhinji se ne snalazim loše, majstor sam npr. za bundevaru ili lenju pitu sa višnjama – što i neke kolege degustatori mogu da potvrde. Ne volim gužvu, ni u gradskom prevozu, ni u tržnim centrima – samo na našim koncertima. Više mi prija intimno društvo sa odabranim osobama, a i retke trenutke samoće izuzetno cenim. Svoj posao obožavam, i  mislim (pa nek se lјute kolege koje ne misle tako) da nam je godišnji odmor predugačak.