30/10/18

Након велике популарности дневних концерата – „Музичких разговора са Габријелом Фелцом“ у прошлој сезони, Филхармонија је заказала нових пет „рандевуа“ на којима публика може још ближе да упозна шефа-диригента, а и музичаре из оркестра. Први у низу кратких и неформалних концертних сусрета, заказан је за среду 31. октобра у 14х у Сали Филхармоније, када ће Фелц свирати и разговарати са флаутисткињом Сњежаном Павићевић.

Шеф-диригент Габријел Фелц, иначе и дипломирани пијаниста, шармантни је „домаћин“ специјалних дневних концерата, а ове среде пратиће на клавиру колегиницу из оркестра и водити разговор у коме ће Сњежа открити бројне појединости свог специфичног инструмента – пиколо флауте. Поред тога што ће моћи да чује њен разнолики звук у делима Пуланка, Рахмањинова и Галија, публика ће имати прилику и да пита музичаре све што је интересује.

Музички разговори су настали управо као иницијатива Габријела Фелца да се на што приснији и директнији начин повеже са публиком која ће бити и на самој бини око извођача. Пет малих концерата нуде одушак од дневних активности, а ако је судити према прошлогодишњим искуствима, публику очекује пуно забаве, корисних одговора али и чувених музичких вицева. Улаз на ове концерте је бесплатан