Београдска филхармонија позвала је овог пролећа све ђаке од I до IV разреда основне школе да напишу састав дужине до сто речи на тему „Шта је то Филхармонија?”. Конкурс је био отворен 1. априла на Дан смеха, радови су пристизали све до 13. јуна, баш на дан када је завршена школске године, а сада је објављен и списак имена петсто малих аутора и ауторки који су освојили награде.

Из 48 градова широм Србије, као и из Црне Горе, пристигли су одговори на наизглед сасвим једноставно питање: „Шта је то Филхармонија?“ Више стотина радова који су затрпали филхармонијско поштанско сандуче показали су сву искреност, шармантност, непосредност и духовитост дечјих мудрих мисли.

Жиријем је председавала књижевница Ивана Димић, овогодишња добитница НИН-ове награде, којој су помогли директор Београдске филхармоније Иван Тасовац, чланице продукције Даница Максимовић, Асја Радоњић и Јелена Милашиновић, као и филхармоничарке Славица Перић и Тамара Маринковић Томић. Међу ауторкама и ауторима награђених радова налазе се основци из целе земље, од Бајмока до Прилужја, од Јадранске Лешнице до Великог Извора у Халову.

Списак добитника можете погледати ОВДЕ.

Сви награђени малишани на поклон су добити филхармонијски ранац у којем се, између осталих поклона, налази Мој први ЦД класичне музике, у извођењу и продукцији Београдске филхармоније.

 

Галерија фотографија

 

 

Све информације на edukacija@bgf.co.rs.