10/10/20

Beogradska filharmonija opet oduševljava – svirka iznenađenja u Lazarevcu, Grockoj i Surčinu

Beogradska filharmonija je opet oduševila prolaznike i to na tri različita mesta, priredivši tri iznenadna koncerta u isto vreme. Svi koji su se zatekli u pešačkim zonama Lazarevca, Grocke ili Surčina, uživali su u mini nastupima različitih filharmonijskih ansambala.

Nakon što je iznenadila sugrađane koncertom u centru grada pre nekoliko nedelja, Beogradska filharmonija odlazi u udaljene gradske opštine šireći ideju nove sezone, a to je “Muzika svuda”. Tako su u Lazarevcu nastupili klarinetisti, oboisti, fagotisti, trubači, hornisti i kontrabasista, napravivši pravo veselje uz delove iz Rosinijevog Seviljskog berberina. Za vedru atmosferu u Grockoj zaslužan je šarmantan ansambl od tri flautistkinje i perkusioniste. Zvuk pikola, flauta i dairi, oduševio je prolaznike uz pastoralni repertoar kojim su filharmoničari prizvali vreme nekadašnjih trubadura. A u Surčinu je kvartet trombona pokazao svu moć ali i džezerske veštine na svojim instrumentima.

Filharmonija u novoj sezoni poručuje da je “Muzika svuda” ne samo iznenadnim nastupima za sve građane, već i izmeštanjem svog repertoara u prodavnice, različite poslovnice, automobile, zdravstvene ustanove, knjižare, javne prostore, u kojima se slušaju snimci nastupa koji se održavaju u filharmonijskoj Sali.

U ovoj akciji joj se pridružuju brojni partneri uz koje Filharmonija širi pozitivnu energiju, odlazeći tamo gde je publika, sa željom da njena muzika bude svima lako dostupna.