10/10/20

Свирка изненађења у Лазаревцу, Гроцкој и Сурчину

Београдска филхармонија је опет одушевила пролазнике и то на три различита места, приредивши три изненадна концерта у исто време. Сви који су се затекли у пешачким зонама Лазаревца, Гроцке или Сурчина, уживали су у мини наступима различитих филхармонијских ансамбала.

Након што је изненадила суграђане концертом у центру града пре неколико недеља, Београдска филхармонија одлази у удаљене градске општине ширећи идеју нове сезоне, а то је „Музика свуда“. Тако су у Лазаревцу наступили кларинетисти, обоисти, фаготисти, трубачи, хорнисти и контрабасиста, направивши право весеље уз делове из Росинијевог Севиљског берберина. За ведру атмосферу у Гроцкој заслужан је шармантан ансамбл од три флаутисткиње и перкусионисте. Звук пикола, флаута и даири, одушевио је пролазнике уз пасторални репертоар којим су филхармоничари призвали време некадашњих трубадура. А у Сурчину је квартет тромбона показао сву моћ, али и џезерске вештине на својим инструментима.

Филхармонија у новој сезони поручује да је „Музика свуда“ не само изненадним наступима за све грађане, већ и измештањем свог репертоара у продавнице, различите пословнице, аутомобиле, здравствене установе, књижаре, јавне просторе, у којима се слушају снимци наступа који се одржавају у филхармонијској Сали.

У овој акцији јој се придружују бројни партнери уз које Филхармонија шири позитивну енергију, одлазећи тамо где је публика, са жељом да њена музика буде свима лако доступна.