11/10/18 Tagovi: , , ,

Beogradska filharmonija nastavlja sa druženjem sa najmlađima, ovaj put sa decom predškolskog uzrasta, za koje organizuje koncerte od 10 – 19. oktobra, radnim danima, u 10 i 12 časova (Sala BGF). Orkestar izvodi “Karneval životinja”, K. Sen-Sansa, a u ulozi naratora su filharmoničarke Tamara i Slavica koje mališane vode kroz životinjski svet uz pesme čiji su autori dečji pesnici, a i sama deca.

U Filharmoniji se otkrivaju lepota i šarolikost životinjskog carstva kroz muziku, uz dva klavira koji se pridružuju orkestru oživljavajući duhovitu muzičku svitu Sen-Sansa, “Karneval životinja”. Od petlova do kornjača, dinosaurusa i kengura, klinci će uživati u ovom popularnom i omiljenom životinjskom safariju.

Pored toga što neguje generacije nove publike, Beogradska filharmonija daje šansu i mladim izvođačima. Odmah nakon što se uspešno predstavio na Dirigentskom forumu – masterklasu za mlade dirigente nedavno održanom u Beogradskoj filharmoniji, mladi Feliks Mildenberger je dobio priliku da diriguje orkestrom. A Vuk Božilović i Dušan Grozdanović, mladi postdiplomci i već odlični pijanisti, nastupaju zajedno sa orkestrom na svih 16 koncerata.