18/06/19

Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc, spremaju se za veliki spektakl – “Dizni Fantaziju uživo“ koju će izvesti na besplatnom koncertu zakazanom za 23. jun 2019. godine.

Prvi put u regionu, na tradicionalnom filharmonijskom pikniku na Ušću, u novobeogradskom bloku 13, sve generacije će uživati u najlepšem animiranom spektaklu svih vremena uz čuvene numere klasične muzike koje će orkestar uživo izvoditi ispod velikog ekrana.

Beogradska filharmonija dobila je pravo da prikaže i izvede ovu senzacionalnu produkciju – visokokvalitetnu projekciju visoke definicije, koja predstavlja kompilaciju originalnog filma Volta Diznija iz 1940. godine „Fantazija“ i filma „Fantazija 2000“, zvanično nikada prikazanog na našim prostorima. Tako će koncert otvoriti zvuci iz čuvene Pete simfonija L. van Betovena i to iz “Fantazije 2000”, odmah za njom slede delovi iz originalnog Diznijevog filma uz “Pastoralnu simfoniju” istog kompozitora, segment iz “Krcka Oraščića” P. I. Čajkovskog i, posebna poslastica – “Mesečina” K. Debisija uz animiranu sekvencu koja je izostavljena iz originalne Fantazije 1940.

Potom će Filharmonija odsvirati “Žar pticu” I. Stravinskog uz jedinstvenu animaciju iz Fantazije 2000, zatim antologijski “Ples časovnika”, A. Ponkijelija i “Čarobnjakovog šegrta”, P. Dikaa, uz čuvenu borbu Mikija Mausa i metle – koji je “krivac” za nastanak ovog dugometražnog remek dela. Koncert će u finale uvesti prizori iz nove verzije Fantazije uz kompozicije „Sjaj i raskoš” (E. Elgar), “Rimske pinije” (O. Respigi) kao i “Karneval životinja” (K. Sen-Sansa).

Na trećem koncertu na otvorenom Beogradske filharmonije očekuje se 50 000 ljudi iz celog regiona. Koncert počinje u 20.30, a kapije za početak piknika biće otvorene tri sata ranije. Ulaz je, kao i do sada, slobodan.

DIZNI FANTAZIJA UŽIVO

Vreme i mesto: nedelja, 23. jun 2019, Ušće, Blok 13

Ulaz na koncertnu lokaciju je iz Ulice Ušće i Bulevara Nikole Tesle u kome će biti obustavljen saobraćaj.

Koncert počinje u 20.30, kapije će biti otvorene od 17.30. Ulaz je slobodan!

Ponesite ćebence, dobro raspoloženje, kokice i osveženje.

Molimo vas da u toku koncerta sedite, kako bi svi posetioci imali priliku da vide binu i ekran.

Zabranjeno je unošenje:
Stakla
Metalnog pribora za jelo
Konzervi
Bicikli

Dozvoljeno je unošenje:
Plastičnih flaša do 0,5l