18/06/19

ОДЛОЖЕН КОНЦЕРТ НА ОТВОРЕНОМ БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ – НОВИ ДАТУМ 30. ЈУН!

Београдска филхармонија и шеф-диригент Габријел Фелц, спремају се за велики спектакл – “Дизни Фантазију уживо“ коју ће извести на бесплатном концерту заказаном за 30. јун 2019. године.

Први пут у региону, на традиционалном филхармонијском пикнику на Ушћу, у новобеоградском блоку 13, све генерације ће уживати у најлепшем анимираном спектаклу свих времена уз чувене нумере класичне музике које ће оркестар уживо изводити испод великог екрана.

Београдска филхармонија добила је право да прикаже и изведе ову сензационалну продукцију – висококвалитетну пројекцију високе дефиниције, која представља компилацију оригиналног филма Волта Дизнија из 1940. године „Фантазија“ и филма „Фантазија 2000“, званично никада приказаног на нашим просторима. Тако ће концерт отворити звуци из чувене Пете симфонија Л. ван Бетовена и то из “Фантазије 2000”, одмах за њом следе делови из оригиналног Дизнијевог филма уз “Пасторалну симфонију” истог композитора, сегмент из “Крцка Орашчића” П. И. Чајковског и, посебна посластица – “Месечина” К. Дебисија уз анимирану секвенцу која је изостављена из оригиналне Фантазије 1940. 

Потом ће Филхармонија одсвирати “Жар птицу” И. Стравинског уз јединствену анимацију из Фантазије 2000, затим антологијски “Плес часовника”, А. Понкијелија и “Чаробњаковог шегрта”, П. Дикаа, уз чувену борбу Микија Мауса и метле – који је “кривац” за настанак овог дугометражног ремек дела. Концерт ће у финале увести призори из нове верзије Фантазије уз композиције „Сјај и раскош” (Е. Елгар), “Римске пиније” (О. Респиги) као и “Карневал животиња” (К. Сен-Санса).

На трећем концерту на отвореном Београдске филхармоније очекује се 50 000 људи из целог региона. Концерт почиње у 20.30, а капије за почетак пикника биће отворене три сата раније. Улаз је, као и до сада, слободан.

ДИЗНИ ФАНТАЗИЈА УЖИВО

Време и место: недеља, 30. јун 2019, Ушће, Блок 13.

Улаз на концертну локацију је из Улице Ушће и Булевара Николе Тесле у коме ће бити обустављен саобраћај.

Концерт почиње у 20.30, капије ће бити отворене од 17.30. Улаз је слободан!

Понесите ћебенце, добро расположење, кокице и освежење.

Молимо вас да у току концерта седите, како би сви посетиоци имали прилику да виде бину и екран. 

Забрањено је уношење:
Стакла
Металног прибора за јело
Конзерви
Бицикли

Дозвољено је уношење:
Пластичних флаша до 0,5л