29/10/19

Svetska kritika ocenila filharmonijski koncert maksimalnom ocenom

Vodeći svetski portal za kritiku i mapiranje koncerata “Bahtrek”, ocenio je poslednji nastup Beogradske filharmonije sa maksimalnih pet zvezdica. Koncert koji je orkestar održao 25. oktobra 2019. na Kolarcu, okarakterisan je kao jedan od najboljih ikada, odnosno “događaj koji će se dugo pamtiti”.

Pod vođstvom šefa dirigenta Gabrijela Felca, Beogradska filharmonija je izvela Štrausove “Metamorfoze” i Betovenovu “Eroiku”. Felcova jedinstvena i uzbudljiva koncepcija omogućila je muzičarima Beogradske filharmonije da prikažu svoje umeće u punom sjaju. Pored ovacija koje je orkestar dobio od publike, kritičar Piter Konors je primetio da se te večeri baš sve sklopilo: orkestar u top formi, izuzetan odnos Felca kako sa sviračima tako i sa publikom, pa čak i Kolarčeva akustika koja je bila odgovarajuća za ova dela.

Ponosan na filharmoničare, Gabrijel Felc je nakon koncerta rekao da je to bila najbolja Eroika u njegovoj karijeri šefa-dirigenta, a maksimalnu ocenu kritike čestitao je muzičarima preko društvenih mreža.

Portal Bahtrek redovno prati i objavlje prikaze koncerata Beogradske filharmonije, od kojih je izvođenje Glijerove simfonije “Ilja Muromec” iz marta 2018. godine, takođe nagrađeno sa pet zvezdica.

Kompletnu muzičku kritiku pročitajte klikom na ovaj link https://bachtrack.com/review-feltz-belgrade-philharmonic-beethoven-strauss-october-2019