29/10/19

Светска критика оценила филхармонијски концерт максималном оценом

Водећи светски портал за критику и мапирање концерата “Бахтрек”, оценио је последњи наступ Београдске филхармоније са максималних пет звездица. Концерт који је оркестар одржао 25. октобра 2019. на Коларцу, окарактерисан је као један од најбољих икада, односно “догађај који ће се дуго памтити”.

Под вођством шефа диригента Габријела Фелца, Београдска филхармонија је извела Штраусове “Метаморфозе” и Бетовенову “Ероику”. Фелцова јединствена и узбудљива концепција омогућила је музичарима Београдске филхармоније да прикажу своје умеће у пуном сјају. Поред овација које је оркестар добио од публике, критичар Питер Конорс је приметио да се те вечери баш све склопило: оркестар у топ форми, изузетан однос Фелца како са свирачима тако и са публиком, па чак и Коларчева акустика која је била одговарајућа за ова дела.

Поносан на филхармоничаре, Габријел Фелц је након концерта рекао да је то била најбоља Ероика у његовој каријери шефа-диригента, а максималну оцену критике честитао је музичарима преко друштвених мрежа.

Портал Бахтрек редовно прати и објавље приказе концерата Београдске филхармоније, од којих је извођење Глијерове симфоније “Иља Муромец” из марта 2018. године, такође награђено са пет звездица.

Комплетну музичку критику прочитајте кликом на овај линк

https://bachtrack.com/review-feltz-belgrade-philharmonic-beethoven-strauss-october-2019