03/10/16

Kamerna scena Beogradske filharmonije u sezoni 16/17 predstavlјa nešto sasvim drugačije – počinje “Teatar u Filharmoniji”! Muzičari Beogradske filharmonije će scenu deliti sa glumcima Tamarom Krcunović i Vladimirom Aleksićem tokom serije od pet koncerata na kojima će se čitati pisma čuvenih kompozitora.
 
Sala Beogradske filharmonije pretvara se u pozorišnu scenu sa idejom da se pozorišna i muzička umetnost spoje u jedan svojevrsni događaj. Ciklus “Teatar u Filharmoniji” nudi slušaocima, a sada i gledaocima novu perspektivu u uživanju i razumevanju dela velikih kompozitora. Koristeći korespondencije kompozitora sa njima važnim osobama, sa jedne strane, i njihovog stvaralaštva sa druge, stvara se jedinstven i intiman novi žanr – pozorišni koncert, novo delo koje se izvodi muzikom i rečima. “Teatar u Filharmoniji” okuplјa kamerne ansamble i glumce i posvećen je petorici kompozitora – Mocartu, Čajkovskom, Maleru, Šumanu i Stravinskom, njihovoj genijalnosti, dramatičnim sudbinama ili tragičnim lјubavima.
 
Pozorišni koncerti u sklopu “Teatra u Filharmoniji” održavaće se u intimnom ambijentu sale Beogradske filharmonije, četvrtkom sa početkom u 19 časova. Prvi u nizu zakazan je za 27. oktobar i posvećen je Mocartovim pismima, a 1. decembar prepisci Čajkovskog. U 2017. godini, Maler će se “čitati” 23. februara, Šuman 13. aprila i Stravinski 25. maja.
 
Kompleti ulaznica su u prodaji od 3. oktobra na biletarnici Beogradske filharmonije, kao i onlajn, dok će ulaznice za pojedinačne koncerte biti u prodaji od 24. oktobra.