03/10/16

Камерна сцена Београдске филхармоније у сезони 16/17 представља нешто сасвим другачије – почиње “Театар у Филхармонији”! Музичари Београдске филхармоније ће сцену делити са глумцима Тамаром Крцуновић и Владимиром Алексићем током серије од пет концерата на којима ће се читати писма чувених композитора.
 
Сала Београдске филхармоније претвара се у позоришну сцену са идејом да се позоришна и музичка уметност споје у један својеврсни догађај. Циклус “Театар у Филхармонији” нуди слушаоцима, а сада и гледаоцима нову перспективу у уживању и разумевању дела великих композитора. Користећи кореспонденције композитора са њима важним особама, са једне стране, и њиховог стваралаштва са друге, ствара се јединствен и интиман нови жанр – позоришни концерт, ново дело које се изводи музиком и речима. “Театар у Филхармонији” окупља камерне ансамбле и глумце и посвећен је петорици композитора – Моцарту, Чајковском, Малеру, Шуману и Стравинском, њиховој генијалности, драматичним судбинама или трагичним љубавима.
 
Позоришни концерти у склопу “Театра у Филхармонији” одржаваће се у интимном амбијенту сале Београдске филхармоније, четвртком са почетком у 19 часова. Први у низу заказан је за 27. октобар и посвећен је Моцартовим писмима, а 1. децембар преписци Чајковског. У 2017. години, Малер ће се “читати” 23. фебруара, Шуман 13. априла и Стравински 25. маја.
 
Комплети улазница су у продаји од 3. октобра на билетарници Београдске филхармоније, као и онлајн, док ће улазнице за појединачне концерте бити у продаји од 24. октобра.