27/09/22

Најчувенији произвођач клавира, компанија Steinway & Sons наставља са револуционарним развојем овог инструмента представљањем новог Spirio | r,  најбољег светског клавирског система високе резолуције за снимање и репродукцију извођења уживо. Најексклузивнији инструмент данашњице представља до сада невиђени спој уметности, вештине и технологије. Spirio | r је моћни алат који пружа пијанистима нове могућности уметничког израза, уз који могу да приступе, деле и доживе извођење композиција у високој резолуцији – употпуњујући повезаност и присност са вољеним Steinway инструментом.

Бренд STEINWAY & SONS, ненадмашан је по својој изузетности, али уз најновији модел клавира Spirio | r, досеже неслућене креативне могућности – уживо пренос извођења из целог света у високој резолуцији који ће ускоро бити доступан, затим истовремено снимање интерпретације пијаниста и репродукције на самом инструменту. На овом клавиру, могу се такође слушати историјска извођења највећих пијаниста у истанчаној техничкој обради високог квалитета уз стварно померање дирки.

Steinway је 2015. године лансирао Spirio, клавир високе резолуције и ремек дело технологије које, повезивањем на Ipad уређај, омогућава слушаоцима приступ огромној бази композиција, које се готово не разликују од извођења уживо. То укључује и музику и видео записе Steinway уметника, Steinway бесмртних, попут Дјука Елингтона, Глена Гулда, Артура Рубинштајна и Арта Тејтума. Каталог композиција који је доступан путем апликације Spirio се сваког месеца проширује аутоматским ажурирањем преко Clouda.

Године 2019, Steinway је представио најновију реч Spirio технологије и иновације – Spirio | r. Поред тога што добијају приступ композицијама у Spirio бази која се стално обогаћује, пијанисти сада могу да снимају, уређују, репродукују, претражују и чувају своје наступе у Steinway патентираном формату високе резолуције – модел Steinway Spirio | r снима и испоручује највернију верзију живог наступа икада постигнутог на Steinway клавиру.

Захваљујући визији Ивана Тасовца, некадашњег директора Београдске филхармоније, остварена је његова жеља да ова институција буде прва у региону која ће, поседовањем овог инструмента, утврдити позицију лидера у иновацијама. Њему у част, клавир Steinway Spirio | r, чији је власник Београдска филхармонија, носи његов потпис који је фабрика Steinway, према специјалном захтеву, израдила у његову част.

За више детаља и видео демонстрације Спирио | р технологије, посетите страницу steinway.com/spirio-r.