27/12/23

Najluđi provod uz tradicionalno najpopularnije nastupe orkestra – Novogodišnje koncerte Beogradske filharmonije, zakazani su za 29. i 30. decembar na Kolarcu. Za kraj godine, pod palicom Danijela Rajskina, Filharmonija priprema specijalan program pod nazivom “All Stars” i predstavlja svoje orkestarske zvezde. Ulaznice su odavno rasprodate, ali će karte za stajanje biti u prodaji sat vremena uoči oba koncerta u Kolarcu.

Novogodišnji koncerti Filharmonije su najtraženiji nastupi orkestra za koje se publika sprema mesecima unapred, a finale 2023. godine biće u znaku stogodišnjice orkestra. U jubilarnoj sezoni, posvećenoj slavljenju filharmonijskih vrednosti – najzlatnije od njih su orkestarske snage. All stars Beogradske filharmonije, orkestarsku NBA ligu – čine istaknuti muzičari koji će se pokazati u sasvim novom svetlu uz mnogostranost svojih talenata koje publika nema priliku da vidi prilikom redovnih nastupa, “petkom na Kolarcu”.

Tako će klarinetista Ognjen Popović, pored sviračkog pokazati kompozitorski talenat, kao i perkusionista Aleksandar Radulović koji će zajedno sa svojim kolegom Ivanom Marjanovićem svirati na veoma proširenom instrumentarijumu punom neobičnih “aksesoara”. Tu su još violinistkinja Slađana Aleksić, hornista Nikola Ćirić i posebni gost – filharmoničar u penziji, klarinetista Ante Grgin koji je svoj prvi nastup sa Filharmonijom imao pre skoro šezdeset godina. Novogodišnji koncert ne bi bio potpun bez bisa – a bis, naravno, Filharmonija ne otkriva! 

Dok su koncerti Bečke filharmonije voljeni zbog toga što su uvek isti, velika popularnost novogodišnjih nastupa Beogradske filharmonije je upravo zbog njihove različitosti. Tako je orkestar navikao svoje fanove na uvek drugačija izdanja, od cirkus atrakcija, preko Diskoteke 54, do njujorških džez klubova.