27/12/23

Најлуђи провод уз традиционално најпопуларније наступе оркестра – Новогодишње концерте Београдске филхармоније, заказани су за 29. и 30. децембар на Коларцу. За крај године, под палицом Данијела Рајскина, Филхармонија припрема специјалан програм под називом “All Stars” и представља своје оркестарске звезде. Улазнице су одавно распродате, али ће карте за стајање бити у продаји сат времена уочи оба концерта у Коларцу.

Новогодишњи концерти Филхармоније су најтраженији наступи оркестра за које се публика спрема месецима унапред, а финале 2023. године биће у знаку стогодишњице оркестра. У јубиларној сезони, посвећеној слављењу филхармонијских вредности – најзлатније од њих су оркестарске снаге. “All Stars” Београдске филхармоније, оркестарску НБА лигу – чине истакнути музичари који ће се показати у сасвим новом светлу уз многостраност својих талената које публика нема прилику да види приликом редовних наступа, “петком на Коларцу”.

Тако ће кларинетиста Огњен Поповић, поред свирачког показати композиторски таленат, као и перкусиониста Александар Радуловић који ће заједно са својим колегом Иваном Марјановићем свирати на веома проширеном инструментаријуму пуном необичних “аксесоара”. Ту су још виолинисткиња Слађана Алексић, хорниста Никола Ћирић и посебни гост – филхармоничар у пензији, кларинетиста Анте Гргин који је свој први наступ са Филхармонијом имао пре скоро шездесет година. Новогодишњи концерт не би био потпун без биса – а бис, наравно, Филхармонија не открива!

Док су концерти Бечке филхармоније вољени због тога што су увек исти, велика популарност новогодишњих наступа Београдске филхармоније је управо због њихове различитости. Тако је оркестар навикао своје фанове на увек другачија издања, од циркус атракција, преко Дискотеке 54, до њујоршких џез клубова.