Languages

Vera Ilić

Član od 1.4.1994.

 

Posebno sam ponosna na rad u orkestru Beogradske filharmonije koji predstavlјa ispunjenje mojih želјa i mojih profesionalnih stremlјenja. Trudila sam se da moje muzičko obrazovanje bude što šire, pa sam u srednjoj školi završila četiri odseka: violinu, klavir, solo pevanje i teoretski odsek, dok sam pored violine studirala i odsek za opštu muzičku pedagogiju. Pored rada u orkestru bavim se i pedagoškim radom u dve muzičke škole, što se sjajno dopunjuje. Veliko je zadovolјstvo kada se odneguju nove generacije muzičara. Pored toga, koristim svaku priliku za novi solistički nastup ili sviranje u kamernim ansamblima.

 

Ja sam dinamična osoba koja uživa da se bavi sportom i da putuje. Posebno volim leto i more, da slušam rok muziku i veliki sam lјubitelј životinja – naročito maca kojih uvek imam po nekoliko u kući.

 

Biografija:

 

Vera Ilić je diplomirala na FMU u Beogradu. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod D. Margetsa, S. Kravčenka, S. Kunakova, Mokatsiana, I. Bezrodne, S. Kamilarova, B. Taneve, V. Boadžiana, S. Krstića i D. Mihailovića. Pored odseka za violinu završila je i srednju školu klavira, muzičke teorije i solo-pevanja. Tokom školovanja je osvajala nagrade na republičkim i saveznim takmičenjima, kao solista i član gudačkog kvarteta.

 

Od 1994. godine je član Beogradske filharmonije, zaposlena na radnom mestu drugih violina tutti. Nastupa kao solista i koncertmajstor kamernog orkestra Pro classica i kao član raznih kamernih sastava. Sarađivala je sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, Pozorištem na Terazijama i operom Madlenianum. Kao član gudačkog kvarteta Diferente sarađivala je sa DJ Spooky-jem i nemačkim pijanistom i kompozitorom Volkerom Bertelmanom Hauškom.

 

Paralelno se bavi i pedagogijom, radeći u muzičkim školama: Vladimir Đorđević, u kojoj vodi gudački orkestar, i Vatroslav Lisinski, gde radi sa učenicima srednje škole violine, koji ostvaruju zapažene nastupe na takmičenjima i koncertima u zemlјi i inostranstvu.