Languages

Вера Илић

Члан од 1.4.1994.

 

Посебно сам поносна на рад у оркестру Београдске филхармоније који представља испуњење мојих жеља и мојих професионалних стремљења. Трудила сам се да моје музичко образовање буде што шире, па сам у средњој школи завршила четири одсека: виолину, клавир, соло певање и теоретски одсек, док сам поред виолине студирала и одсек за општу музичку педагогију. Поред рада у оркестру бавим се и педагошким радом у две музичке школе, што се сјајно допуњује. Велико је задовољство када се однегују нове генерације музичара. Поред тога, користим сваку прилику за нови солистички наступ или свирање у камерним ансамблима.

 

Ја сам динамична особа која ужива да се бави спортом и да путује. Посебно волим лето и море, да слушам рок музику и велики сам љубитељ животиња – нарочито маца којих увек имам по неколико у кући.

 

Биографија:

 

Вера Илић је дипломирала на ФМУ у Београду. Усавршавала се на мајсторским курсевима код Д. Маргетса, С. Кравченка, С. Кунакова, Мокатсиана, И. Безродне, С. Камиларова, Б. Таневе, В. Боаџиана, С. Крстића и Д. Михаиловића. Поред одсека за виолину завршила је и средњу школу клавира, музичке теорије и соло-певања. Током школовања је освајала награде на републичким и савезним такмичењима, као солиста и члан гудачког квартета.

 

Од 1994. године је члан Београдске филхармоније, запослена на радном месту других виолинa tutti. Наступа као солиста и концертмајстор камерног оркестра Pro classica и као члан разних камерних састава. Сарађивала је са Симфонијским оркестром РТС-а, Позориштем на Теразијама и опером Мадленианум. Као члан гудачког квартета Diferente сарађивала је са DJ Spooky-jем и немачким пијанистом и композитором Волкером Бертелманом Хаушком.

 

Паралелно се бави и педагогијом, радећи у музичким школама: Владимир Ђорђевић, у којој води гудачки оркестар, и Ватрослав Лисински, где ради са ученицима средње школе виолине, који остварују запажене наступе на такмичењима и концертима у земљи и иностранству.