Languages

Tijana Milošević, koncertmajstor

Član od 01.07.1999.

 

Posebno sam ponosna na zdrav razum, stameno stojeći između dva učenja – stare ruske i Džulijard – američke škole. Ponosna sam na svoj orkestar i na energiju kojom zračimo dok stvaramo. Ponosna sam i na svoje roditelјe koji su nemoguće uvek napravili na moguće. I što sam danas bolјa osoba zbog dva mala plava razloga – moja dva sina.

 

Šta reći o sebi? Dogodio se veliki prasak, stvorila se ona…obična devojka, devojka iz komšiluka, puna mana i vrlina. Najveće mane su njene vrline, a najveća vrlina je sposobnost da svoje mane obradi i pretvori u vrline. Slatka, mala izvrnuta torta, gde vrh na dnu visi… 🙂
 

Biografija:

 

Tijana Milošević (1978) počela je da svira violinu u svojoj četvrtoj godini. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisala je sa 15 godina, gde je diplomirala i magistrirala u klasi prof. Dejana Mihailovića. Specijalizirala je na Džulijardu, kao student Doroti Dilej i Luisa Kaplana, a pohađala je i majstorske kurseve kod Icaka Perlmana i Džošue Bela. Godine 1998. postala je najmlađi koncertmajstor u istoriji Beogradske filharmonije. Tijana Milošević je bila angažovana i kao zamenik koncertmajstora Atinske kamerate, a pored pozicije koncertmajstora Beogradske filharmonije, radi i kao koncertmajstor kamernog ansambla Double sense, koji sa solistom Nemanjom Radulovićem nastupa širom Evrope.

 

Objavila je nekoliko CD izdanja za PGP RTS, među kojima se izdvajaju solo album u oblasti klasične muzike Muzika za Tijanu i etno džez klasik ambijental CD pod nazivom World music contact.

 

Tijana Milošević svira na violini Enrico Rocca (Đenova, 1910), koja je vlasništvo Beogradske filharmonije.