Languages

Тијана Милошевић, концертмајстор

Члан од 01.07.1999.

 

Посебно сам поносна на здрав разум, стамено стојећи између два учења – старе руске и Џулијард – америчке школе. Поносна сам на свој оркестар и на енергију којом зрачимо док стварамо. Поносна сам и на своје родитеље који су немогуће увек направили на могуће. И што сам данас боља особа због два мала плава разлога – моја два сина.

 

Шта рећи о себи? Догодио се велики прасак, створила се она…обична девојка, девојка из комшилука, пуна мана и врлина. Највеће мане су њене врлине, а највећа врлина је способност да своје мане обради и претвори у врлине. Слатка, мала изврнута торта, где врх на дну виси… 🙂
 

Биографија:

 

Тијана Милошевић (1978) почела је да свира виолину у својој четвртој години. Факултет музичке уметности у Београду уписала је са 15 година, где је дипломирала и магистрирала у класи проф. Дејана Михаиловића. Специјализирала је на Џулијарду, као студент Дороти Дилеј и Луиса Каплана, а похађала је и мајсторске курсеве код Ицака Перлмана и Џошуе Бела. Године 1998. постала је најмлађи концертмајстор у историји Београдске филхармоније. Тијана Милошевић је била ангажована и као заменик концертмајстора Атинске камерате, а поред позиције концертмајстора Београдске филхармоније, ради и као концертмајстор камерног ансамбла Double sensе, који са солистом Немањом Радуловићем наступа широм Европе.

 

Објавила јe неколико ЦД издања за ПГП РТС, међу којима се издвајају соло албум у области класичне музике Музика за Тијану и етно џез класик амбијентал ЦД под називом World music contact.

 

Тијана Милошевић свира на виолини Enrico Rocca (Ђенова, 1910), која је власништво Београдске филхармоније.

Share on FacebookTweet about this on Twitter