Languages

Тијана Милошевић, концертмајстор

Члан од 01.07.1999.

 

Посебно сам поносна на здрав разум, стамено стојећи између два учења – старе руске и Џулијард – америчке школе. Поносна сам на свој оркестар и на енергију којом зрачимо док стварамо. Поносна сам и на своје родитеље који су немогуће увек направили на могуће. И што сам данас боља особа због два мала плава разлога – моја два сина.

 

Шта рећи о себи? Догодио се велики прасак, створила се она…обична девојка, девојка из комшилука, пуна мана и врлина. Највеће мане су њене врлине, а највећа врлина је способност да своје мане обради и претвори у врлине. Слатка, мала изврнута торта, где врх на дну виси… 🙂
 

Биографија:

 

Тијана Милошевић (1978) почела је да свира виолину у својој четвртој години. Факултет музичке уметности у Београду уписала је са 15 година, где је дипломирала и магистрирала у класи проф. Дејана Михаиловића. Специјализирала је на Џулијарду, као студент Дороти Дилеј и Луиса Каплана, а похађала је и мајсторске курсеве код Ицака Перлмана и Џошуе Бела. Године 1998. постала је најмлађи концертмајстор у историји Београдске филхармоније. Тијана Милошевић је била ангажована и као заменик концертмајстора Атинске камерате, а поред позиције концертмајстора Београдске филхармоније, ради и као концертмајстор камерног ансамбла Double sensе, који са солистом Немањом Радуловићем наступа широм Европе.

 

Објавила јe неколико ЦД издања за ПГП РТС, међу којима се издвајају соло албум у области класичне музике Музика за Тијану и етно џез класик амбијентал ЦД под називом World music contact.

 

Тијана Милошевић свира на виолини Enrico Rocca (Ђенова, 1910), која је власништво Београдске филхармоније.