Languages

Slađana Aleksić

Član od 2004.

 

Posebno sam ponosna na brojne koncerte koje smo zajedno imali sa poznatim solistima i dirigentima, a posebno sa Zubinom Mehtom i Najdželom Kenedijem.

 

Ja sam mama dvogodišnjeg Andreja. Magistar violine. Prva violina tuti u Beogradskoj filharmoniji. Pozitivna osoba, srećna što radim posao koji volim.

 

Biografija:

 

Slađana Aleksić је diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dejana Mihailovića i magistrirala u klasi prof. Aleksandra Pavlovića. Tokom školovanja osvojila je nekoliko prvih nagrada na takmičenjima u zemlјi i inostranstvu:  „Petar Konjović“, „Petar Toškov“ i u Strezi u Italiji. Tokom školovanja imala je mnogobrojne nastupe i solističke koncerte. Dobitnik je nagrade fakulteta iz fonda „Meri Žeželј Majer“ i prve nagrade na republičkom takmičenju u kategoriji kamernih sastava.

 

Svirala je kao član mnogih kamernih sastava i orkestara. Četiri godine svirala je u gudačkom orkestru „Dušan Skovran“, u ansamblu violina prof. Mihailovića, kao i simfonijskim  orkestrima u zemlјi i inostranstvu. Zaposlena je u Beogradskoj filharmoniji od 2004. godine, sa kojom je nastupala širom zemlјe i sveta sa mnogim poznatim solistima i dirigentima.