Languages

Слађана Алексић

Члан од 2004.

 

Посебно сам поносна на бројне концерте које смо заједно имали са познатим солистима и диригентима, а посебно са Зубином Мехтом и Најџелом Кенедијем.

 

Ја сам мама двогодишњег Андреја. Магистар виолине. Прва виолина тути у Београдској филхармонији. Позитивна особа, срећна што радим посао који волим.

 

Биографија:

 

Слађана Алексић завршила је средњу музичку школу „Коста Манојловић“ у Земуну. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Дејана Михаиловића и магистрирала у класи проф. Александра Павловића. Током школовања освојила је неколико првих награда на такмичењима у земљи и иностранству:  „Петар Коњовић“, „Петар Тошков“ и у Стрези у Италији. Током школовања имала је многобројне наступе и солистичке концерте. Добитник је награде факултета из фонда „Мери Жежељ Мајер“ и прве награде на републичком такмичењу у категорији камерних састава.

 

Свирала је као члан многих камерних састава и оркестара. Четири године свирала је у гудачком оркестру „Душан Сковран“, у ансамблу виолина проф. Михаиловића, као и симфонијским  оркестрима у земљи и иностранству. Запослена је у Београдској филхармонији од 2004. године, са којом је наступала широм земље и света са многим познатим солистима и диригентима.