Languages

Nataša Lišanin

Član od 1998.

 

Posebno sam ponosna na dobru energiju, saradnju, emocije koje postoje između dirigenta ili soliste, nas i publike. Kad se usklade različiti temperamenti i počne međusobno prožimanje tih energija kroz moć muzike. Posle toliko godina provedenih u orkestru, to osećanje uvek doživim sa radošću.

 

Ja sam pre svega mama, supruga i čelistkinja. Možda bi neko mogao još nešto da doda… Muzika ispunjava moj život, veliki deo mene i moje porodice. Inspiracija, motiv, bol, tuga, sreća – prati sva moja raspoloženja.
 

Biografija:
 

Nataša Lišanin (violončelo) završila je nižu i srednju muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u Kraljevu. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Fransoaz Jakovčić. U toku studija bila je član orkestra „Gudači Svetog Đorđa“ i tada je nastupala sa priznatim solistima i kompozitorima u zemlji i inostranstvu. Na takmičenju Muzičke omladine u Beogradu osvajaju prvo mesto na polju kamerne muzike. Premijerno je izvela kompoziciju Zorana Božanića u sastavu čelo-harmonika na Kolarcu 2005. godine. Umetnost kamernog muziciranja neguje u okviru raznih kamernih sastava. Od 1998. godine je stalni član Beogradske filharmonije, sa kojom je nastupala širom zemlje i sveta sa mnogim poznatim solistima i dirigentima.