Languages

Наташа Лишанин

Члан од 1998.

 

Посебно сам поносна на добру енергију, сарадњу, емоције које постоје између диригента или солисте, нас и публике. Кад се ускладе различити темпераменти и почне међусобно прожимање тих енергија кроз моћ музике. После толико година проведених у оркестру, то осећање увек доживим са радошћу.

 

Ја сам пре свега мама, супруга и челисткиња. Можда би неко могао још нешто да дода… Музика испуњава мој живот, велики део мене и моје породице. Инспирација, мотив, бол, туга, срећа – прати сва моја расположења.
Биографија:
Наташа Лишанин (виолончело) завршила је нижу и средњу музичку школу „Стеван Мокрањац“ у Краљеву. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Франсоаз Јаковчић. У току студија била је члан оркестра „Гудачи Светог Ђорђа“ и тада је наступала са признатим солистима и композиторима у земљи и иностранству. На такмичењу Музичке омладине у Београду освајају прво место на пољу камерне музике. Премијерно је извела композицију Зорана Божанића у саставу чело-хармоника на Коларцу 2005. године. Уметност камерног музицирања негује у оквиру разних камерних састава. Од 1998. године је стални члан Београдске филхармоније, са којом је наступала широм земље и света са многим познатим солистима и диригентима.