Languages

Miljana Popović Materni

Član od 2009.

 

Ponosna sam i zahvalna sudbini što me je odabrala da budem jedna od retkih koji se u životu bave onim što stvarno vole i za šta imaju “žicu“. Posebno na to što svakog petka oko 20 časova, sa kolegama, uz muziku,  odem negde daleko, daleko u svet, a ipak sedim za pultom u svom gradu.

 

Ja sam osoba pozitivnog stava i velikog osmeha – oni koji me znaju su svedoci te kosmičke pojave – specijalista za izvedbu viceva (spektar grimasa koje mogu da izvedem su na zavidnom svetskom nivou), sa veoma brzom pameću koja je na žalost, ipak deset puta sporija od jezika. Takođe sam osoba koja nikako, nikako, nikako ne može da sprovede preko potrebne mere štednje, jer sam  veliki fan štikli. Objašnjenje nalazim u tome da sam ipak samo žena, ili pak reinkarnacija neke modne stonoge.

 

Biografija:

 

Milјana Popović Materni je završila školu za muzičke talente u Ćupriji, kao đak generacije, a potom je osnovne i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Marije Špengler, kod koje je trenutno na specijalističkim studijama.

 

Od 2009 god. angažovana je kao član Beogradske filharmonije. Milјana  je stalni član orkestra i kvarteta Gudača Svetog ĐorđaNo Borders Orchestra i kvarteta Rocher. Osvajala je brojne nagrade u zemlјi i inostranstvu. Dobitnik je sertifikata konzervatorijuma iz Berna, internacionalog orkestra mladih pod vođstvom Inga Bekera. Nastupala je na mnogobrojnim koncertima širom Evrope, solo i kao član okrestra (Ukrajina, Slovenija, Nemačka, Češka, Švajcarska, Austrija, Italija, Hrvatska, Slovačka, Grcka, Belgija). Kao član kvarteta Gudači svetog Đorđa  nastupala je na koncertnoj tribini kompozitora u Beogradu, Bemus, Nomus, Somus, Nimus… Kao član Jugoistočnog Simfonijskog orkestra pod vođstvom Siniše Markovića, Milјana je nastupala  u Sarajevu i širom Evrope. Održala je veliki broj resitala na Kolarcu, SANU, JDP-u, Galeriji Kolarca, u muzeju Narodnog Pozorišta, SKC-u itd.

 

Pohađala je majstorske kurseve kod Dejvida Takena, Stefana Milenkovića, Gordana Nikolića, Igora Petrusevskog, Julijana Rahlina i drugih.