Languages

Миљана Поповић Матерни

Члан од 2009.

 

Поносна сам и захвална судбини што ме је одабрала да будем једна од ретких који се у животу баве оним што стварно воле и за шта имају “жицу“. Посебно на то што сваког петка око 20 часова, са колегама, уз музику,  одем негде далеко, далеко у свет, а ипак седим за пултом у свом граду.

 

Ја сам особа позитивног става и великог осмеха – они који ме знају су сведоци те космичке појаве – специјалиста за изведбу вицева (спектар гримаса које могу да изведем су на завидном светском нивоу), са веома брзом памећу која је на жалост, ипак десет пута спорија од језика.Такође сам особа која никако, никако, никако не може да спроведе преко потребне мере штедње, јер сам  велики фан штикли. Објашњење налазим у томе да сам ипак само жена, или пак реинкарнација неке модне стоноге.

 

Биографија:

 

Миљана Поповић Матерни је завршила школу за музичке таленте у Ћуприји, као ђак генерације, a потом је основне и мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Марије Шпенглер, код које је тренутно на специјалистичким студијама.

 

Од 2009 год. ангажована је као члан Београдске филхармоније. Миљана  је стални члан оркестра и квартета Гудача Светог ЂорђаNo Borders Orchestra и квартета Rocher. Освајала је бројне награде у земљи и иностранству. Добитник је сертификата конзерваторијума из Берна, интернационалог оркестра младих под вођством Ингa Бекера. Наступала је на многобројним концертима широм Европе, соло и као члан окрестра (Украјина, Словенија, Немачка, Чешка, Швајцарска, Аустрија, Италија, Хрватска, Словачка, Грцка, Белгија). Као члан квартета Гудачи светог Ђорђа  наступала је на концертној трибини композитора у Београду, Бемус, Номус, Сомус, Нимус… Као члан Југоисточног Симфонијског оркестра под вођством Синише Марковића, Миљана је наступала  у Сарајеву и широм Европе. Одржала је велики број реситала на Коларцу, САНУ, ЈДП-у, Галерији Коларца, у музеју Народног Позоришта, СКЦ-у итд.

 

Похађала је мајсторске курсеве код Дејвида Такена, Стефана Миленковића, Гордана Николића, Игора Петрусевског, Јулијана Рахлина и других.