Languages

Jelena Dragnić

Član od 2006.

 

Posebno sam ponosna na Gudački kvartet Beogradske filharmonije.

 

Ja sam neko ko pod virtuelnim nebom ovog sajber kosmosa ne poseduje nekretninu ni na jednoj društvenoj mreži. Doduše, ima jedna mreža između dva drveta, pored reke, u koju se izvalim i pijem vince sa svojim društvom – to je moja društvena mreža. Paukovu mrežu nikada ne uklanjam, korisna je jer u nju upadaju zunzare i ostale sitne duše. Veliki sam fan mrežastih čarapa, ali samo ako je mrežica sitnija od one na stišnjenoj šunki. Takođe, nepogrešivo procenjujem čije mrežnjače po celu noć bulјe u mrežu. I mada nisam ni na mt:s mreži – imam prijatelјe na svim mrežama.

 

Biografija:

 

Violinistkinja Jelena Dragnić je magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu klasi prof. Dejana Mihailovića. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod Kristiane Hutkap i Igora Ozima. Takođe, kao stipendista Fondacije Walter Stauffer, završila je specijalističke studije u Kremoni, u klasi Salvatorea Akarda. Pod umetničkim vođstvom ovog eminentnog umetnika nastupala je kao član ansambla Musica da camera Italiana. Jelena je sarađivala i sa violinistkinjom Lianom Isakadze na Letnjoj akademiji Mocarteum u Salcburgu, 2010. godine.
 

Kao stalni član Beogradske filharmonije, na mestu prve violine tuti, od 2006. godine, nastupala je pod palicom dirigenata kao što su Zubin Mehta, Ser Nevil Mariner, Uroš Lajovic. Bila je koncertmajstor i dugogodišnji član kamernog orkestra Gudači Svetog Đorđa, sa kojim je svirala i kao solista.
 

Tokom 2010. godine Jelena je pozvana da učestvuje na operskim i simfonijskim turnejama Kamernog orkestra Maler (Mahler Chamber Orchestra), na festivalima i u koncertnim sezonama u Baden-Badenu, Luksemburgu, Dortmundu, Esenu, Frankfurtu i Parizu, kojima su dirigovali Kent Nagano i Daniel Harding.
 

Član je Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije od njegovog osnivanja, 2011. godine.