Languages

Јелена Драгнић

Члан од 2006.

 

Пoсебно сам поносна на Гудачки квартет Београдске филхармоније.

 

Ја сам неко ко под виртуелним небом овог сајбер космоса не поседује некретнину ни на једној друштвеној мрежи. Додуше, има једна мрежа између два дрвета, поред реке, у коју се извалим и пијем винце са својим друштвом – то је моја друштвена мрежа. Паукову мрежу никада не уклањам, корисна је јер у њу упадају зунзаре и остале ситне душе. Велики сам фан мрежастих чарапа, али само ако је мрежица ситнија од оне на стишњеној шунки. Такође, непогрешиво процењујем чије мрежњаче по целу ноћ буље у мрежу. И мада нисам ни на мт:с мрежи – имам пријатеље на свим мрежама.

 

Биографија:

 

Виолинисткиња Јелена Драгнић је магистрирала на Факултету музичке уметности у Београду класи проф. Дејана Михаиловића. Усавршавала се на мајсторским курсевима код Кристиане Хуткап и Игора Озима. Такође, као стипендиста Фондације Walter Stauffer, завршила је специјалистичке студије у Кремони, у класи Салватореа Акарда. Под уметничким вођством овог еминентног уметника наступала је као члан ансамбла Musica da camera Italiana. Јелена је сарађивала и са виолинисткињом Лианом Исакадзе на Летњој академији Моцартеум у Салцбургу, 2010. године.
Као стални члан Београдске филхармоније, на месту прве виолине тути, од 2006. године, наступала је под палицом диригената као што су Зубин Мехта, Сер Невил Маринер, Урош Лајовиц. Била је концертмајстор и дугогодишњи члан камерног оркестра Гудачи Светог Ђорђа, са којим је свирала и као солиста.
Током 2010. године Јелена је позвана да учествује на оперским и симфонијским турнејама Камерног оркестра Малер (Mahler Chamber Orchestra), на фестивалима и у концертним сезонама у Баден-Бадену, Луксембургу, Дортмунду, Есену, Франкфурту и Паризу, којима су дириговали Кент Нагано и Даниел Хардинг.
Члан је Гудачког квартета Београдске филхармоније од његовог оснивања, 2011. године.