Languages

Jelena Dimitrijević

Član od 2005.

 

Nekom čudnom konstelacijom zvezda, ili možda teorijom zavere, ja radim svoj dream job i ponosno svakog dana sa osmehom idem na isti… Ponosna sam na svoju lјubav prema orkestru.

 

Zbog Filharmonije sam probušila uši. Maštam o teleportaciji kao načinu brzog putovanja. Volim da grlim drveće i totalni sam salsa i afro-rumba manijak… I da, moja najbolјa drugarica je ona što živi blizu Aleksandra Solunca.
 
Biografija:

 

Jelena Dimitrijević rođena je u Beogradu, gde je završila srednju muzičku školu Dr Vojislav Vučković u klasi Bilјane Jakšić-Nikolić, kao i osnovne i magistarske studije na FMU u klasi Jasne Maksimović. Kao član Svetskog omladinskog orkestra i Omladinskog orkestra Gustav Maler (GMJO) nastupala na turnejama širom Evrope i Azije i sarađivala sa dirigentima kao što su Ivan Fišer, Jakov Krajzberg, Aleksandar Vedernikov i drugi. Usavršavala se na kursevima članova Berlinske filharmonije, Stenlija Dodsa, Amadeusa Hojtlinga,  i kursu kamerne muzike Daglasa Bojda. Bila je član mnogih orkestara Camerata Serbica, Simfonijeta, Gudači Sv.Đorđa. Stalni je član Orkestra Isidore Žebelјan, kao i stalni honorarni saradnik orkestra Beogradske opere. Dobitnica je prvih Republičkih nagrada, kao i specijalne nagrade međunarodnog takmičenja Petar Konjović. Član je Beogradske filharmonije od 2006. godine, gde je dve godine provela na mestu zamenika koncertmajstora.