Languages

Јелена Димитријевић

Члан од 2005.

 

Неком чудном констелацијом звезда, или можда теоријом завере, ја радим свој дреам јоб и поносно сваког дана са осмехом идем на исти… Поносна сам на своју љубав према оркестру.

 

Због Филхармоније сам пробушила уши. Маштам о телепортацији као начину брзог путовања. Волим да грлим дрвеће и тотални сам салса и афро-румба манијак… И да, моја најбоља другарица је она што живи близу Александра Солунца.

Биографија:

 

Јелена Димитријевић рођена је у Београду, где је завршила средњу музичку школу Др Војислав Вучковић у класи Биљане Јакшић-Николић, као и основне и магистарске студије на ФМУ у класи Јасне Максимовић. Као члан Светског омладинског оркестра и Омладинског оркестра Густав Малер (ГМЈО) наступала на турнејама широм Европе и Азије и сарађивала са диригентима као што су Иван Фишер, Јаков Крајзберг, Александар Ведерников и други. Усавршавала се на курсевима чланова Берлинске филхармоније, Стенлија Додса, Амадеуса Хојтлинга,  и курсу камерне музике Дагласа Бојда. Била је члан многих оркестара Цамерата Сербица, Симфонијета, Гудачи Св.Ђорђа. Стални је члан Оркестра Исидоре Жебељан, као и стални хонорарни сарадник оркестра Београдске опере. Добитница је првих Републичких награда, као и специјалне награде међународног такмичења Петар Коњовић. Члан је Београдске филхармоније од 2006. године, где је две године провела на месту заменика концертмајстора.