Languages

Dušan Kočišević

Član od 15.1.1992.

 

Posebno sam ponosan što moj sin želi jednog dana da svira violinu u Beogradskoj filharmoniji. Ponosan sam i na svoj dres BF sa mojim imenom i brojem 20, koji sam dobio od kolega povodom dvadeset godina rada u orkestru. Nadam se da neće biti jedini… ovo je jedna duuuuga vožnja… 🙂

 

Ja sam se u dobra stara vremena bavio biciklizmom i skijanjem. Trenutno sam najviše angažovan na svakodnevnom putovanju između škole, muzičke škole i kuće. U retkim trenucima dokolice volim da pročitam dobar krimi-roman.

 

Biografija:

 

Dušan Kočišević rođen 1973. u Beogradu. Počeo je da uči violončelo sa šest godina u klasi Stevana Beševića u MŠ Mokranjac. Školovanje je nastavio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasama Ksenije Janković i Sandre Belić. Bio je učesnik međunarodnih seminara za violončelo kod Mihaela Flaksmana i Kazimira Mihalika. Dobitnik je prvih nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu i Saveznom takmičenju u Sarajevu 1989. godine.

 

Posvećen je radu u kamernim ansamblima sa kojima je nastupao u Srbiji i širom nekadašnje SFRJ. Ostvario je više snimaka za radio, televiziju, film i pozorište. Učesnik je Međunarodne tribine kompozitora od njenih početaka, a angažovan je i u drugim projektima sa  mnogim ansamblima u državi i regionu. Profesionalno je angažovan u Beogradskoj filharmoniji od 1992. godine.