Languages

Душан Кочишевић

Члан од 15.1.1992.

 

Посебно сам поносан што мој син жели једног дана да свира виолину у Београдској филхармонији. Поносан сам и на свој дрес БФ са мојим именом и бројем 20, који сам добио од колега поводом двадесет година рада у оркестру. Надам се да неће бити једини… ово је једна дууууга вожња… 🙂

 

Ја сам се у добра стара времена бавио бициклизмом и скијањем. Тренутно сам највише ангажован на свакодневном путовању између школе, музичке школе и куће. У ретким тренуцима доколице волим да прочитам добар крими-роман.

 

Биографија:

 

Душан Кочишевић рођен 1973. у Београду. Почео је да учи виолончело са шест година у класи Стевана Бешевића у МШ Мокрањац. Школовање је наставио на Факултету музичке уметности у Београду у класама Ксеније Јанковић и Сандре Белић. Био је учесник међународних семинара за виолончело код Михаела Флаксмана и Казимира Михалика. Добитник је првих награда на Републичком такмичењу у Београду и Савезном такмичењу у Сарајеву 1989. године.

 

Посвећен је раду у камерним ансамблима са којима је наступао у Србији и широм некадашње СФРЈ. Остварио је више снимака за радио, телевизију, филм и позориште. Учесник је Међународне трибине композитора од њених почетака, а ангажован је и у другим пројектима са  многим ансамблима у држави и региону. Професионално је ангажован у Београдској филхармонији од 1992. године.