24/09/19

“Maštam o tome da mi Filharmonija naruči pisanje opere ‘Pančevac u Beogradu’”

Koncertno predstavljanje novog albuma klarinetiste Ognjena Popovića “In My Heart“, zakazano je za subotu 28. septembra od 20 časova u Beogradskoj filharmoniji. Prvi klarinetista ovog orkestra nastupiće u matičnoj kući ali u sasvim drugačijoj ulozi.

Pored toga što je vrsni instrumentalista Ognjen je i kompozitor, pa se na njegovom petom CD-u koje je izdao Mascom Records, nalazi trinaest predivno aranžiranih kompozicija uz nesvakidašnji miks džeza, popa, fanka i tradicije.

„ Pri komponovanju, inspiraciju najčešće pronalazim u pop jazz muzici sedamdesetih i osamdesetih, ali i filmskoj muzici Henri Mancinija. Moja opsednutost Bitlsima se, siguran sam, veoma lako prepozna u nekoliko kompozicija. Kao i do sada, mada ovaj put u mnogo manjoj meri, moji koreni čine svoje, pa se tako sporadično, u par navrata mogu čuti i uticaji balkanskog muzičkog nasleđa. Moram da priznam da moji kompozitorski apetiti iz godine u godinu rastu. Maštam o tome da mi Filharmonija naruči pisanje opere “Pančevac u Beogradu”, kaže prvi klarinetista koji ovom prilikom neće svirati u fraku.

Ognjen Popović Band čine njegovi prijatelji i kolege Miona Barbul (klavir), Bane Gluvakov (gitara), Slobodan Gerić (kontrabas), Aleksandar Sale Radulović (perkusije). Koncertna promocija albuma „In My Heart“ biće prilika da poštovaoci Ognjenovog stvaralaštva među prvima čuju uživo muziku sa ovog izdanja.

Disk po promotivnoj ceni „In My Heart“ + karta za koncert mogu se poručiti na mascom.rs uz besplatnu dostavu do petka 27.09.2019.

Na dan koncerta disk i karta mogu se nabaviti na biletarnici Beogradske filharmonije (dva sata pre početka). 

Foto: Marko Đoković