24/09/19

“Маштам о томе да ми Филхармонија наручи писање опере ‘Панчевац у Београду’”

Концертно представљање новог албума кларинетисте Огњена Поповића  “In My Heart“, заказано је за суботу 28. септембра од 20 часова у Београдској филхармонији. Први кларинетиста овог оркестра наступиће у матичној кући али у сасвим другачијој улози.

Поред тога што је врсни инструменталиста Огњен је и композитор, па се на његовом петом ЦД-у које је издао Mascom Records, налази тринаест предивно аранжираних композиција уз несвакидашњи микс џеза, попа, фанка и традиције.

„ При компоновању, инспирацију најчешће проналазим у поп џез музици седамдесетих и осамдесетих, али и филмској музици Хенри Манцинија. Моја опседнутост Битлсима се, сигуран сам, веома лако препозна у неколико композиција. Као и до сада, мада овај пут у много мањој мери, моји корени чине своје, па се тако спорадично, у пар наврата могу чути и утицаји балканског музичког наслеђа. Морам да признам да моји композиторски апетити из године у годину расту. Маштам о томе да ми Филхармонија наручи писање опере “Панчевац у Београду”, каже први кларинетиста који овом приликом неће свирати у фраку.

Огњен Поповић Банд чине његови пријатељи и колеге Миона Барбул (клавир), Бане Глуваков (гитара), Слободан Герић (контрабас), Александар Сале Радуловић (перкусије). Концертна промоција албума „In My Heart“ биће прилика да поштоваоци Огњеновог стваралаштва међу првима чују уживо музику са овог издања.


Диск по промотивној цени „In My Heart“ + карта за концерт могу се поручити на mascom.rs, уз бесплатну доставу до петка 27.09.2019.

На дан концерта диск и карта могу се набавити на билетарници Београдске филхармоније (два сата пре почетка).

Фото: Марко Ђоковић