01/11/22

Koncerti za bebe u Beogradskoj filharmoniji, najpopularniji programi iz oblasti edukacije, održavaju se od 1. do 4. novembra, od 11 i 12.30 u filharmonijskoj Sali. Većina termina je već rasprodata, a naredni ciklus se planira na proleće.

U petoj sezoni bebećih koncerata, orkestar izvodi splet najlepših dečijih melodija zajedno sa mladim dirigentom Mihajlom Miletićem. Tako će filharmoničari ponovo uvoditi klince u čarobni svet muzike i zvuk velikog simfonijskog orkestra na koncertima u trajanju od pola sata. Već tradicionalno, hol Beogradske filharmonije se pretvara u parking za kolica, a sala u muzičku igraonicu kako bi bebe najslobodnije uživale u muzici. Orkestar je već navikao na ‘gu-gu, ga-ga ovacije’, kao i na drugare koji imaju solističke ili dirigentske ambicije, pa se tako popnu do filharmičara i neretko im, između ostalog, odvezuju pertle.

Tokom sezone 22/23, Beogradska filharmonija posvećuje veliku pažnju programima za mlade, pa se pored koncerata za bebe, decu vrtićkog uzrasta i mlađe školarca, uskoro očekuju i programi za tinejdžere.