01/11/22

Концерти за бебе у Београдској филхармонији, најпопуларнији програми из области едукације, одржавају се од 1. до 4. новембра, од 11 и 12.30 у филхармонијској Сали. Већина термина је већ распродата, а наредни циклус се планира на пролеће.

У петој сезони бебећих концерата, оркестар изводи сплет најлепших дечијих мелодија заједно са младим диригентом Михајлом Милетићем. Тако ће филхармоничари поново уводити клинце у чаробни свет музике и звук великог симфонијског оркестра на концертима у трајању од пола сата. Већ традиционално, хол Београдске филхармоније се претвара у паркинг за колица, а сала у музичку играоницу како би бебе најслободније уживале у музици. Оркестар је већ навикао на ‘гу-гу, га-га овације’, као и на другаре који имају солистичке или диригентске амбиције, па се тако попну до филхармичара и неретко им, између осталог, одвезују пертле.

Током сезоне 22/23, Београдска филхармонија посвећује велику пажњу програмима за младе, па се поред концерата за бебе, децу вртићког узраста и млађе школарца, ускоро очекују и програми за тинејџере.